Eclipse är den tredje delen i serien och i denna får du följa Bella och the Cullens när de förbereder sig mot Victoria och hennes armé av nya vampyrer. De måste samarbeta med skiftarna från La Push och Bella hamnar i ett triangeldrama med Jacob och Edward.

Efter att Edward kom tillbaka känner Bella att hon måste välja mellan Jacob och Edward. Hon är helt förälskad i Edward men vill samtidigt inte förlora sin bästa vän som hjälpte henne under tiden som Edward var borta.

Bella har också bestämt sig för att hon vill bli förvandlad till en vampyr. Edward vill inte att hon ska göra det, han är rädd att hon kommer förlora sin själ. Han gör allt för att få henne att ändra sig, till slut går han med på att bita henne om hon går med på att gifta sig med honom först.

Det är en rätt spännande del i serien och vill du veta mer om vad folk tyckte och tänkte, när den hade premiär och så vidare kan du läsa det här Efter Eclipse kommer det ytterligare två filmer trots att det endast var fyra böcker i serien, detta på grund av att sista boken var väldigt lång.