År 2008 släpptes flera filmer som du säkert känner igen, såsom The Dark Knight, Mamma Mia och WALL-E. Men även filmen Twilight, som är baserad på boken av samma namn, hade världspremiär år 2008, den 21:a November. Filmen blev en stor hit och drog in över 400 000 000 US dollars, samt kom med flera uppföljare. Jag ska nu berätta lite om filmen och dess skådespelare samt om hur du kan kolla på filmen på din mobil på bästa sätt.

Filmen Twilight och dess skådespelare

Twilight är amerikansk romantisk dramafilm som handlar om Bella Swan, en tonåring som bestämmer sig för att flytta till staden Forks för att bo med sin pappa. När hon börjar på skolan i Forks får hon syn på eleven Edward Cullen, och blir genast nyfiken på honom. Edward blir likaså nyfiken på henne och de blir kära. Det är bara ett problem, han är vampyr. Bella Swan spelades av Kristen Stewart i Twilight-serien. Stewart började skådespela tidigt, och har innan sin roll i Twilight varit med i filmer som Panic Room (2002), Zathura: A Space Adventure (2005) och Into The Wild (2007). Filmen Twilight bidrog till att Stewart blev ett stort namn i Hollywood, med massor av fans. Men efter film-seriens slut så minskade Stewarts kändisskap. Trots detta har hon fortsatt att medverka i flera filmer så som Still Alice (2014), Personal Shopper (2016), och Happiest Season (2020), som är hennes senaste film. Robert Pattinson spelade vampyren Edward Cullen i Twilight-serien. Han var även med i filmen Harry Potter och Fenixorden (2007). På senaste tiden har han medverkat i filmer såsom Good Time (2017), The Lighthouse (2019) och Tenet (2020). Den som det har gått minst bra för, karriärmässigt, av Twilight-trion är Taylor Lautner. Innan sin roll som Jacob Black i Twilight-serien så har han varit i med i filmer så som The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D (2005) och Cheaper by the Dozen 2 (2005). Efter Twilight-seriens slut var han bland annat med i filmerna Tracers (2015) och The Ridiculous 6 (2015).

Se Twilight på din mobil

Trots klagomål från vissa arbetare inom filmindustrin så är det inget fel med att titta på film på mobilen. Visst är det kanske mer maffigt att se en film på en stor skärm, men en filmupplevelse är en filmupplevelse i vilket fall. För se film på mobilen så kan du bland annat behöva ett bra mobilabonnemang, vilket du hittar på https://telness.se/, som även erbjuder andra telefonrelaterade tjänster. Eftersom att du inte kan stoppa in en DVD- eller Blu-Ray-skiva i din mobil så krävs ett annat sätt att se filmer. För att komma åt ett stort utbud av filmer så finns det ett flertal streamingtjänster att välja på.