Majoriteten av alla människor har sett (eller i alla fall hört talas om) filmen Twilight. Vissa har kanske sett den flera gånger om och även tittat på uppföljaren lika många gånger. När filmen kom ut rådde det utan tvekan vampyr-feber över hela världen. Alla ville ta del av den magiska och skräckfyllda värld som Edward Cullen och Bella Swan var en del av, vilket de också med enkelhet kunde göra. Som ett riktigt Twilight-fan tror du säkerligen att du har koll på varenda liten detalj, men här har vi samlat roliga och spännande fakta om filmen som du troligtvis inte hade någon aning om.

[IMAGE=bsJuJGdN7OGU.jpg]

15 saker om Twilight som du inte visste

[IMAGE=fcc6Z4eHaxEJ.jpg]

Både vuxna, ungdomar och barn har funnit filmen väldigt fängslande på många sätt. Som tidigare nämnt har den setts om och om igen. Det är således en film som aldrig verkar gå ur tiden och ska du anordna ett barnkalas för äldre barn kan du med fördel ha vampyr-tema med filmen spelandet i bakgrunden. På Barnkalaset.se kan du dessutom hitta mängder med bra dekorationer som du kommer kunna använda dig av för att sätta stämningen, men nog om det!

1. Kärleksscenen var audition! Kirsten Stewart och Robert Pattison fick nämligen provspela genom att just spela upp en kärleksscen på regissörens egen säng.

2. Robert Pattison är mer än bara en duktig skådespelare, han kan också spela piano. Låten Bellas lullaby spelade han helt själv.

3. Den enda anledning till att Robert Pattison sökte till rollen som Edward var för att han gillade Kirsten Stewart.

4. Robert Pattison gick verkligen in i rollen totalt och komplett. Några veckor innan filmen skulle spelas in isolerade han sig totalt för att få en uppfattning om hur ensam hans karaktär känner sig.

5. Vargar lever i flock och de har ett riktigt starkt band till varandra. Därför fick alla skådespelare i varggruppen åka på ett läger tillsammans innan filminspelningen, för att på så sätt skapa en starkare tillhörighet till varandra.

6. Visst går tiden fort, men inte så fort som en regissör kanske skulle önska. Under tiden som Renesmee var med i filmerna spelades hon av hela 10 olika personer.

7. När Bella flyttar till Forks får hon en bil i present av sin pappa. Det är precis samma bil som hon sedan, i verkliga livet, köpte på riktigt.

8. Bella har bruna ögon i boken och Kirsten var tvungen att anpassa sig efter detta genom att ständigt bära linser.

9. Taylor Lautner, som spelar Jacob, var tvungen att äta upp sig rejält inför filmen. Hela 14 kilo var han tvungen att gå upp.

10. Den första Twilightfilmen spelades in under loppet av endast 48 dagar, vilket är en och en halv månad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>