Förutom Edward består Cullen-familjen av ytterligare sex medlemmar. Carlisle Cullen är den första och äldsta vampyren som föddes på mitten av 1600-talet, han blev förvandlad av en okänd vampyr och gjorde allt för att ta livet av sig. När han insåg att han kunde leva på djur istället för människor började han ta tag i sitt liv. Det dröjde fram till början på 1900-talet innan han bet Edward och då skapade sin första familjemedlem.

Esme Cullen är Carlisles fru, hon föddes 1895 och efter att ha förlorat sin son kastade sig över en klippa. Carlisle upptäckte henne på bårhuset och insåg att hon fortfarande var vid liv. Han bestämde sig för att förvandla henne till vampyr. Esme är en av de mest godhjärtade personer och hon tog på sig rollen som mamma i familjen.

Rosalie och Emmett samt Alice och Jasper är resten av barnen. Carlisle förvandlade Rosalie och Emmet själv medan Alice och Jasper dyker upp en dag och bestämmer sig för att bli en del av famlien. Emmett är starkare än andra vampyrer, Rosalie är en av de vackraste, Alice kan se framtiden och Jasper känner och kan ändra på andras känslor.