Twilight är en film baserad på boken med samma namn, eller “om jag kunde drömma”, som den heter på svenska. Filmen hade premiär 2008 och är uppföljd med ytterligare fyra filmer, New Moon, Eclipse och Breaking Dawn Part 1 och Breaking Dawn Part 2.

Handling

Filmen handlar om 17-åriga Isabella Swan som bor med sin mamma Renee i Phoenix, Arizona. När Renee träffade sin nya man, Phil, och de gifte sig insåg Isabella, eller Bella som hon kallas, att hennes mamma var olycklig på grund av att Phil reste väldigt mycket i sitt jobb och Renee var tvungen att stanna hemma med Bella.

Bella bestämmer dig för att flytta till sin pappa Charlie i Forks, Washington och på så sätt låta hennes mamma resa med Phil istället.

Första dagen i skolan efter hon flyttat träffar Bella snabbt några vänner som visar henne runt och berättar lite om andra studenter i skolan. På lunchen sitter hon med sina nya vänner när hon får syn på Cullen-syskonen. Hon ser direkt att det är något annorlunda med syskonen och frågar en av sina nya vänner vem dom är.

Bella blir snabbt intresserad av den yngste Cullen, Edward, som till en början gör allt för att undvika henne. Tyvärr går det inte som han tänkt sig och Bella börjar lägga märke till flera saker om Edward som är annorlunda, till exempel hans ögonfärg ändras. En dag när det har blivit kallt och marken frusit räddar Edward Bella från en bil. Han springer över parkeringen på rekordtid och stoppar bilen med sina händer. Det gör Bella mer nyfiken och hon börjar efterforska vad Edward egentligen är.

När hon en dag åker med sina vänner till La Push, träffar hon på Jacob, en ungdomsvän som berättar legenden om The Cold One. Bella börjar fundera på om Edward kan vara en av dessa “Cold Ones”. När hon besöker Port Angeles tillsammans med sina vänner bestämmer hon sig för att gå och köpa en bok om legenden för att lära sig mer. Hon blir räddad av Edward när hon är påväg tillbaka till sina vänner och blir omringad av en grupp män.

Edward köper middag till Bella och hon får reda på att han kan läsa tankar, allas utom hennes.

Till slut inser hon att Edward och hans familj är vampyrer. Trots att det borde skrämma henne förhindrar det inte att hon faller för honom. Efter deras förhållande börjat bjuder Edward med Bella att titta på när han och familjen spelar baseball där de möter tre ondsinta vampyrer. Ledaren av de tre bestämmer sig för att han vill ha Bella och the Cullens får kämpa för att hålla henne borta från henne. Filmen bjuder på mycket drama, romantik och spänning när Bella blir jagad av James, ledaren.