James är en av de tre elaka vampyrerna som the Cullens stöter på när de spelar baseball. Flocken består av tre medlemmar, James som är ledaren, Victoria som är hans partner och Laurent.

Till skillnad från the Cullens har James och hans “följare” röda ögon. James har ljusbrunt hår och kritvit hud, han är dessutom en “tracker” vilket ger honom en förmåga att jaga och hitta andra. Det ser han som en sport och när han känner doften av Bella och hur the Cullens skyddar henne har han hittat en av de tuffaste utmaningarna.

Victoria är en rödhårig vampyr med kattlika instinkter. Hon är helt enkelt duktig på att ta sig ur knepiga situationer. Hon hjälper James i jakten efter Bella och bestämmer sig för att hämnas när James blir dödad.

Laurent är den tredje medlemmen, han har mörkt hår, dreadlocks, och mörk hudton. Till skillnad från James och Victoria tar han inte del av jakten efter Bella. Han bestämmer sig istället för att åka till Denali-familjen, “kusiner till the Cullen”, i Alaska och prova på den “vegetariska dieten” efter att han fick veta att det var möjligt att leva utan att dricka från människor.