Isabella Swan föddes den 13 september 1987 i Forks, Washington. När hennes föräldrar separerade flyttade hon med sin mamma till Phoenix, Arizona där hon bodde tills hennes mamma gifte sig. Hon flyttade då tillbaka till Forks för att bo med sin pappa, Charlie.

I bokserien beskrivs Bella som klumpig och med en förmåga att attrahera faror och olyckor. Eftersom hennes mamma var väldigt tankspridd när Bella växte upp lärde hon sig tidigt att ta hand om sig själv och andra. Det gjorde att hon nu tänker mer på andra än sig själv, hon tvekar inte att placera sig själv i fara så länge det räddar någon annan. I takt med filmerna utvecklas Bella och blir mer och mer självsäker.

Charlie Swan är som sagt Isabellas pappa. Han har alltid bott i Forks där han jobbar som polis. Han är nära vän med Billy Black och Harry Clearwater, de åker ofta och fiskar tillsammans samt tittar gärna på sport. Charlie och Renée gifte sig efter de gått ur High School och fick Bella inte långt därefter. Dock skilde de sig relativt snabbt och Renee tog Bella och flyttade.

När Bella flyttade tillbaka var Charlie jätteglad och eftersom han inte är bäst på att laga mat lät han det ansvaret ligga hos Bella. När Edward kom in i bilden var Charlie lite osäker men accepterade honom. Men det ändrades när händelserna i New Moon skedde.

Bella sägs ha ärvt det mesta av sitt utseende från Charlie, det mörka håret och bruna ögon, dessutom är Charlie och Bella väldigt lika i temperament. De är både relativt lugna personer, ibland lite blyga och med Charlie som polis hjälper han människor vilket Bella också gör när hon placerar andras säkerhet framför sig själv.

Renée Dwyer är Isabellas mamma. Hon är en väldigt energisk person som älskar att prova nya saker. Till skillnad från Bella är hon väldigt utåtriktad och enligt Edward är hennes tankar väldigt likt ett barns. Bella kände sig mer som den vuxna i förhållandet och var tvungen att se till så hennes mamma höll sig undan från de mer farliga aktiviteterna. Renée gifte sig med Phil, en baseball spelare. De reste mycket på grund av han karriär när Bella först flyttade till Forks men när Phil får ett fast jobb som tränare flyttade de till Jacksonville, Florida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>