Ashley Greene är en amerikansk skådespelerska och fotomodell. Hon föddes i Jacksonville, Florida och är mest känd i rollen som Alice Cullen. När Ashley blev klar med high school började hon att satsa på sin modellkarriär, men insåg snabbt att det var svårt att hon skulle klara det. De flesta ansåg nämligen att hon var lite för kort för att bli modell. Hon bestämde sig då för att studera psykologi och tog även en kurs i skådespeleri. Greene fick småroller i Punk’d, Jordan rättsläkare, King of California och Shrink. Rollen som Alice Cullen blev dock ett av hennes större genombrott, hon sökte först rollen som Bella Swan men när det inte gick som hon ville testade hon igen som Alice Cullen och fick tillslut rollen.

Jackson Rathbone föddes 1984 i Singapore och har, på grund av sin pappas jobb, rest jorden runt. De slog sig tillslut ner i Texas där Rathbone började delta i en teatergrupp. När han gick ut skolan flyttade han till Los Angeles i jakten på att bli skådespelare. Innan han blev erbjuden en huvudroll i Beautiful People jobbade han med Disney 411. Jackson Rathbone är känd som bland annat Jasper Hale Cullen, den tystlåtna och “nyaste” medlemmen i familjen, i Twilight-serien. Han har dock varit med i ett antal filmer och tv-program. Förutom skådespelare är Rathbone musikintresserad. Han är aktiv i bandet 100 Monkeys och skriver gärna egen musik.

Kellan Lutz är skådespelaren som fick rollen som Emmett Cullen. Han sökte först rollen som Edward men de insåg snabbt att han skulle passa mycket bättre som Emmett. Lutz föddes 1985 och började sin karriär som modell när han var 13-14 år. Han bestämde sig för att flytta till Kalifornien för att studera kemiteknik efter sin high school-examen. Där bestämde han sig senare för att prova på en karriär som skådespelare. Kul fakta om Lutz är att han älskar skräckfilmer samt han föredrar att göra sina egna stund i de filmer han medverkar.

Nikki Reed är en amerikansk skådespelerska som är känd för att ha medverkat i filmerna Tretton, Twilight-serien och Tv-serien OC. Förutom skådespelare var Reed den som skrev manuset till Tretton tillsammans med Catherine Hardwicke på endast sex dagar. Filmen handlar om hur Reeds tonårsliv såg ut. I Twilight spelar hon rollen som Rosalie Hale, den blonda vampyren som till en början inte accepterar att Bella och Edward är tillsammans.

Reed föddes 1988 i West Los Angeles. Hon är nära vän med Jackson Rathbone, de träffades innan de spelade tillsammans i Twilight. Hon är också vän med Kristen Stewart. Reed gifte sig 2011 med Paul McDonald. Giftermålet höll tyvärr inte och hon gifte sedan om sig med Ian Somerhalder och har fick en dotter tillsammans med honom år 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>